JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

> Családoknak

“Hogyan lehet megoldani családi házam rezsicsökkentését a napenergia segítségével?”

Nem is hinnéd, de Magyarországon a Napból érkező fény energiáját az év napjainak 80%-ában is hasznosítani tudnád a megfelelő rendszer használatával. A napsugárzás rendkívül nagy mennyiségű energiát ad, és csaknem az összes Földünkön lezajló természeti folyamatnak a Nap a működtetője, akkor miért ne használhatnád Te is családi házad energiaellátására?

“Mire tudom felhasználni a napenergiát? Úton a teljes villamosenergia függetlenség felé!”

Képzeld el, hogy a világítás, a TV, a hűtőszekrény, de még a meleg víz és fűtéshez alkalmazott kazán elektromos vezérlésének, a mikró, az egyéb háztartási kisgépek elektromos áram ellátására, iPAD, mobiltelefon, notebook töltésére a házad tetején lévő szolár panelek biztosítják a napból érkező energiát. Az általunk telepített rendszerekhez, akár később csatlakoztathatóak különböző típusú energiatároló, akkumulátor és elektromos autó töltő egységei is. Ezek fejlesztése is rohamos tempóban zajlik.

“Hogyan tudom felhasználni a napenergiát?”

A napenergia hasznosítás módjaA nap energiáját hasznosító rendszer a következő alapelvre épül: a napelem vagy fotóvillamos elem (photo-voltaikus (PV)) olyan szilárdtest eszköz, berendezés, amely az érkező elektromágneses sugárzást közvetlenül villamos energiává, egyenárammá alakítja. Ebből egy úgynevezett inverter segítségével a háztartásban is használható váltóáramot állít elő a rendszer.

Családoknak - Nap-Ház Napenergia Hasznosítás

“De mi van akkor, ha nem süt a nap?”

A szolgáltatóval nettó elszámolási rendszer van, ami azt jelenti, hogy az általad fel nem használt mások által hasznosított villamosenergia levonásra kerül a szolgáltatótól vételezett áram mennyiségéből és évente kell a számla különbözetet rendezni. Tulajdonképpen a nyáron megtermelt többletenergiát télen használod fel. Ezt az értéket növeli, hogy az általunk telepített rendszerek már szórt fényben is működnek. Így egyfajta anyagi függetlenséget biztosít már most is, egy ilyen megvalósított rendszer.

A fűtésrásegítő megoldásban, viszont a napenergia sem univerzális csodaszer: napenergiát nem a gáz-, vagy villany-, fűtés alternatívájának, hanem inkább a partnerének kell tekinteni. A napenergia nem tudja 100%-ban helyettesíteni a gázzal vagy villannyal történő fűtést, hiszen vannak olyan napok, amikor nagyon kevés a napsütés, de ha az éves átlagot tekintjük, akkor egy nagyon jó kisegítő rendszert ad a működéshez. Valójában egy jó napelemes rendszerrel, megfelelő méretezéssel akár a teljes fűtés és áramfogyasztás kiváltása is megvalósítható, ha a ház fel van készítve erre, például rendelkezik alacsony energiaigényű fűtőberendezésekkel, alacsony energiaigényű eszközökkel, pl LED.

“Hogyan működik ez a gyakorlatban?”

A rendszer automatikusan üzemel, oda-visszamérős órával és szoftveres ellenőrzési lehetőséggel. Különösebb karbantartást nem igényel a rendszer, de érdemes biztosra menni a teljesítmény terén azzal, hogy évente egyszer szakember átvizsgálja, leellenőrzi a bekötéseket. Továbbá,  ha szennyeződés fedi a fotó-voltaikus táblákat, csökken a beáramló fény mennyisége. Viszont ahogy a természet “koszolja” úgy “tisztítja” is a rendszert, egy-egy kiadósabb eső szépen lemossa a napelemekre rárakódott koszt. Családoknak - Nap-Ház Napenergia HasznosításHazánkban a legsúlyosabb és legáltalánosabb szennyezési forrás a természetes eredetű por, a nagyvárosokban pedig a légszennyezés a fő ludas. Gondot okozhatnak még a hulló levelek, virágszirmok és a madár ürülék. A gyakoribb esőzés valamelyest enyhít a helyzeten, viszont érdemes a zivatarok után átnézni a napelem táblákat, mert a por akár sárként is megtapadhat a felületen. A szennyeződés negatívan változtatja meg a napelemek teljesítményét és ezért célszerű azt tisztán tartani. Amennyiben mobil applikáción követi a panelek teljesítményét, idejében észlelheti a szennyezésből eredő teljesítményromlást is.

“Mennyit spórolhatok vele egy évben?”

Az áram ára változhat a jövőben, de a napelemes rendszerek tulajdonosainak az ez irányú kockázata szinte nulla mert, ha drágább lesz az áram, az átvételi ár is drágul. Egy alaposan megtervezett rendszer használata esetén a különbözeti teljesítmény és annak az ára nem számottevő. Egy 4 főből álló háztartás számára egy teljes rendszer nem kerül sokkal többe, mint egy új villany- vagy gázrendszer kiépítése, és ezt pedig megvásárolhatja havi részletre kamatmentesen is. Havi törlesztőrészlete biztosan kevesebb lesz, mint a megspórolt energiaszámla, így már az első hónaptól profitálhat a rendszer használatából.

“Ok. De hogyan kerül a napelem a tetőmre?”

Napenergia hasznosításMiután elfogadta az ajánlatunkat, és minden részletet átbeszéltünk, szakembereink felkeresik Önt és felszerelik, beállítják a berendezést.

“Most már csak az érdekel, hogy mennyibe kerül?”

Az árakat megtudhatja, ha kitölti az ajánlatkérőt. Néhány adatok kérünk csak, pár perc alatt meg leszel vele:

Tovább: Ajánlatkérés napenergia hasznosításhoz.